Skip navigation

Datavern og informasjonskapselpolitikk

Når du besøker Norges-beste-datingsider.com, vil noe informasjon bli lagret i såkalte “informasjonskapsler”, som blir lagret på din datamaskin, nettbrett eller smarttelefon.

Herunder finner du informasjon om bruken av informasjonskapsler på nettstedet vårt og vi gir deg alle nødvendige indikasjoner for å endre innstillingene for disse.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsler er en kort linje med tekst som lagres på din datamaskin/nettbrett/mobil eller nettleser når du blar gjennom innhold på nettet: en nettside, en nettannonse, etc.

Informasjonskapsler gjør navigeringen enklere og muliggjør gjenoppretting av data. De identifiserer ikke deg personlig, bare nettleseren på enheten din.
Utstederen av informasjonskapselen (slik som nettsiden du har besøkt eller eieren av nettannonsen) kan, i hele perioden informasjonskapselen er gyldig, gjenkjenne terminalen så snart denne går inn på nettinnhold fra den samme utstederen.

Norges-beste-datingsider.com bruker informasjonskapsler til å samle statiske data for å kunne analysere trafikken på nettsidene våre. Ved å bruke informasjonskapsler forbedrer vi navigeringsopplevelsen på nettstedet vårt.

Det er 4 typer informasjonskapsler:

  • Tekniske informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er nødvendige for å kunne navigere på de fleste nettsteder, på Norges-beste-datingsider.com særlig for å kunne gi adgang til noen av tjenestene våre. Disse informasjonskapslene gjenkjenneren nettleseren din og varsler oss om ditt besøk på en gitt side, noe som gjør det mulig for oss å tilpasse presentasjonen av nettstedet vårt for å vise de preferansene du har gitt for enheten din (slik som displayoppløsning, språk…)

Disse informasjonskapslene kan ikke deaktiveres, siden du ellers ikke ville kunne få adgang til tjenestene på Norges-beste-datingsider.com

  • Informasjonskapsler for publikumsmåling

Disse informasjonskapslene utstedes av våre tekniske serviceleverandør for å kunne måle besøket på nettsidene våre og forbedre din generelle opplevelse ved å bedre sidene og tjenestene våre. Denne typen informasjonskapsler gjør det også mulig for oss å avdekke eventuelle problemer og dermed bedre og dermed forbedre ergonomien ved Norges-beste-datingsider.com

Informasjonskapsler som måler publikum oppretter utlukkende anonym statistikk og samler informasjon om trafikkvolumet på nettsidene våre. Ingen personlig informasjon samles inn på noe tidspunkt.

  • Annonseinformasjonskapsler

Annonseinformasjonskapsler utstedes av reklamebyråer og annonseplassoperatører. Norges-beste-datingsider.com kan tilby annonseplass for å hjelpe til med å finansiere innholdet og tjenestene som tilbys gratis til besøkende.

Som en del av disse annonsesamarbeidene kan annonsører samle inn informasjon via innholdet som vises på nettstedet vårt, i samsvar med datavernloven (Data Protection Act) fra1978.

Denne informasjonen samles inn gjennom annonseinformasjonskapsler, som referer til antallet annonser som vises, antallet brukere som har klikket på disse og brukernes videre handlinger på de nettsidene der disse annonsene fører dem.

Disse informasjonskapslene gjør det mulig for partnerne våre å sette opp en statistikk over resultatene av kampanjene deres på nettstedet vårt og dermed tilpasse innholdet sitt i henhold til dette.

  • Informasjonskapsler knyttet til sosiale nettverk

Disse informasjonskapslene gjør det mulig å dele innhold på nettsidene våre med andre mennesker for å gjøre din konsultasjon eller mening vedrørende noe av innholdet på siden kjent for andre.

Nærmere bestemt bruken av «lik» og «del» –taster på nettverk som for eksempel «Facebook» og «Twitter».

Disse sosiale nettverkene vil kunne identifisere deg ved hjelp av disse tastene, så derfor anbefaler vi at du leser deres personvernpolitikk for å forstå formålet med bruken av disse, inkludert annonsering, og navigeringsinformasjonen de vil kunne hente inn via disse applikasjonstastene.
Informasjonskapsler har vanligvis en utløpsdato som ikke overstiger ett år.

Hvilke informasjonskapsler lagres av Norges-beste-datingsider.com?

I tillegg til de tekniske informasjonskapslene som er nødvendige for at nettsidene våre skal fungere, henter Norges-beste-datingsider.com inn upersonlig informasjon. Dataene vi henter inn er anonyme, da de kun refererer til informasjonskapsler som måler publikum.

Norges-beste-datingsider.com bruker hovedsakelig analyseinformasjonskapsler via verktøyet Google Analytics fra Google til å samle inn data for å kunne analysere bruken av nettstedet og avdekke eventuelle uregelmessigheter som kan ha innvirkning på brukeropplevelsen. Informasjon om din navigering lagres på Googles servere som en del av rapportene om nettstedets aktiviteter. Vi anbefaler at du sjekker Googles personvernpolitikk for mer informasjon.

Norges-beste-datingsider.com vil også kunne tilby annonseplass på en eller flere av sidene på nettstedet, og I så tilfelle vil operatørene for disse områdene måtte bruke annonseinformasjonskapsler via nettstedet vårt.

Hvordan kontrollerer du to informasjonskapslene dine?

Ved å bruke Norges-beste-datingsider.com, samtykker du i bruken av informasjonskapslene våre. Du kan likevel velge å deaktivere noen eller alle informasjonskapslene, med unntak av de tekniske informasjonskapslene (uten dem vil ikke nettstedet vårt fungere).

Du kan stille inn nettleseren din slik at du mottar et varsel når informasjonskapsler lagres på enheten din, slik at du kan velge å godkjenne dem eller slå dem av.

Slik gjør du:

Avvise en informasjonskapsel via nettleseren din

  • Hvis du bruker nettleseren Internet explorer

Klikk på tasten «innstillinger» og deretter på «Internettalternativer «, velg fanen «personvern». Her kan du velge om du vil deaktivere alle eller noen informasjonskapsler. Når du er ferdig lukker du vinduet, bekrefter valget ditt og går tilbake til nettsiden din.

  • Hvis du bruker nettleseren Firefox

Klikk på menyikonet Firefox og deretter på tasten «alternativer». Det dukker opp et vindu som lar deg velge fanen «personvern». Deretter klikker du på «slett spesifikke informasjonskapsler»: du kan velge de informasjonskapslene du ønsker å deaktivere. Klikk på «ok» før du går tilbake til nettsiden din.

  • Hvis du bruker nettleseren Safari

Gå til fanen «innstillinger» og deretter til «preferanser»: velg «personvern / sikkerhet» og klikk deretter på «vis informasjonskapsler». Velg de informasjonskapslene du vil slå av og klikk på «slett» (eller «slett alle»).

  • Hvis du bruker nettleseren Chrome

Klikk på Chrome menyikonet og deretter på «Innstillinger». Så klikker du på «vis avanserte innstillinger». I fanen «personvern» finner du menyen «innholdsinnstillinger”, og det er her du kan deaktivere informasjonskapsler.

Velg «Blokker nettsteder fra å sette opp data» og klikk på «Alle informasjonskapsler og nettstedsdata». Du vil få en liste over nettsteder som har opprettet informasjonskapsler på enheten din. Klikk på «X» for å slette dem en etter en eller på «slett alle».

Slå av en informasjonskapsel eller en annonseinformasjonskapsel

Norges-beste-datingsider.com har vi satt opp en liste over de selskapene som det er størst sannsynlighet for vil lagre informasjonskapsler i nettleseren din: Google (Adwords, Analytics), Bing ads, Facebook pixel, Kenshoo, Outbrain, Taboola, Twitter, Visual Website Optimiser.
Disse informasjonskapslene måler trafikken og typen publikum som er knyttet til nettstedet vårt via sidene du besøker og de handlingene du foretar deg. Å deaktivere dem vil hinder innsamling av informasjon for å kunne bedre og tilpasse din opplevelse på nettstedet vårt ved å gi deg skreddersydd innhold og tjenester.

For hvert av selskapene nevnt over kan du sjekke lenkene under for å lese mer om bruken av data som lagres via deres informasjonskapsler:

Advarsel: Å slette informasjonskapsler vil ikke hindre deg fra å motta annonser, men disse vil ikke lenger være målrettede i henhold til dine preferanser og interesser. Vær oppmerksom på at du vil fortsette å motta andre annonser. Å deaktivere informasjonskapsler hindrer innhenting av informasjon, som gjør det mulig for annonsøren å gi bedre personlig tilpasning under besøket ditt.

Slå av en informasjonskapsel fra et sosialt nettverka

Hvis du ikke vil at nettstedet vårt Norges-beste-datingsider.com skal registrere informasjonskapsler utstedt av sosiale nettverk, kan du klikke på deaktiveringslenkene under: en informasjonskapsel vil da bli sendt til nettleseren din, med det eneste formålet å nøytralisere andre informasjonskapsler fra den samme utstederen.

Advarsel! Informasjonskapsler har også som oppgave å ta hensyn til alle eventuelle endringer du gjør på informasjonskapselinnstillingene dine når du slår av noen eller alle informasjonskapslene dine.
Hvis du sletter alle informasjonskapslene som er registrert på terminalen din angående Norges-beste-datingsider.com, vil ikke vi lenger kunne kjenne til de eventuelle ønskene du har presentert. Med andre ord, du vil måtte gjenopprette samtykket ditt og derfor vil du måtte slå av informasjonskapslene du ikke ønsker å lagre på nytt hver gang du besøker nettsidene.
Hvis du bruker en annen nettleser, vil du også måtte slå av disse informasjonskapslene igjen i preferansene dine, siden informasjonskapslene de refererer til avhenger av nettleseren og av terminalen (datamaskin, nettbrett, smarttelefon, etc.) som du bruker til å besøke nettstedet vårt.

Dette dokumentet ble sist oppdater 16. mai, 2018.

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.