Skip navigation

Fra singel til i parforhold

Siste oppdatering januar 7, 2016

En kjæreste kan ikke tas for gitt! Opprettholde forholdet sitt i tid krever anstrengelser, kompromisser og et daglig engasjement. Selv om dette faller naturlig for enkelte, er noen single redde for parforhold. Avhengig av type forhold (seriøst, tilfeldig sex, lek), er fremgangsmåtene og utfordringene forskjellige. Begynnelsen på et forhold, særlig intimt, reiser ganske mange spørsmål. Vår rubrikk råd til single omhandler spørsmål rundt parforholdet. Hvordan takle tvil, stress og frustrasjon som oppstår i parforholdet etter en periode som singel?

Akseptere din partners feil

Leve i et parforhold er ikke alltid like lett. Å leve som par betyr at man deler livet sitt med en annen person som, til tross for likhetspunkter, har sin egen personlighet med sine kvaliteter og mangler. Meetics kampanje understreker: for å ha et godt parforhold må man lære å elske ufullkommenhetene til sin partner (eller i det minste akseptere dem).

Partneren din er verken et leketøy eller en sak du kan manipulere for å tilfredsstille dine egne behov, nei: han/hun er et menneske med følelser, forventninger, luner…Det er derfor nødvendig å finne den gylne middelvei mellom det du er villig til å akseptere for å bygge opp parforholdet, og det du ikke aksepterer, og å komme frem til en overenskomst uten å fremkalle frustrasjoner hos den andre. Ikke enkelt.

Det «usagte», parets onde

Menn og kvinner er ikke, til å begynne med, alle utrustet med de samme ferdighetene for kommunikasjon, men allikevel må alle og enhver lære seg å snakke med den andre om sine tanker og ønsker for at forholdet skal komme seg videre. Å dele sine følelser med partneren sin er ikke så enkelt som det kan virke. Stolthet, angst for å miste eller såre den andre, skam, frustrasjon, sinne: alle disse følelsene som gjør parforholdet levende kan også skade det dersom paret ikke klarer å snakke sammen.

Single personer er ikke vant til å gjøre innrømmelser, og dette krever derfor ekstra anstrengelser. Foruten det som skjer i parforholdet, kan også andre elementer forstyrre forholdet: den sosiale omkretsen!

Ha styring på sin sosiale omkrets

Den sosiale omkretsen til et par er naturlig nok stor da den også omfatter omkretsen til den nye partneren, det vil si: vennene, venninnene, familien, eks-kjærestene osv. Alle disse personene kan blande seg inn i forholdet deres, og kanskje skape unødvendige spenninger i parforholdet. Her synes vi det er på plass med noen råd for at vennene dine skal forstå at du ikke er singel lenger, og at de ikke bør blande seg inn i privatlivet ditt (lenger). Før delte dere alt, nå har du et privatliv å beskytte.

Tvil, angst, sjalusi: selv om venninnene dine har de beste skuldrene å gråte på, må du ikke glemme at personen det er snakk om ikke på egen hånd kan gjette at noe er galt mellom dere. Vanligvis snakker jenter for mye, men ikke med de rette personene, mens gutta ikke snakker i det hele tatt: en overdreven fremstilling men dessverre ganske riktig for å gjøre det slutt på mange kjærlighetshistorier som kun trengte litt mer kommunikasjon og intimitet for å unngå brudd.

Mer informasjon on "Våre råd til de single"

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.