Skip navigation

Hvordan flørte via sosiale medier

Siste oppdatering januar 7, 2016

De sosiale mediene har blitt vår største kommunikasjonskanal til å komme gratis i kontakt med personer vi ikke kjenner. Det er derfor mange single som drar på jakt etter en partner på nettet, uten av den grunn å bruke de rette metodene til å tiltrekke seg andre nettbrukere. Treffe andre via sosiale medier gir reelle muligheter. Her er hva som må gjøres, men spesielt hva som må unngås, for å flørte effektivt via sosiale medier.

Tilnærmingsteknikk: du er ikke på et dating-nettsted

De sosiale mediene er et gunstig sted å treffe andre, men er IKKE et dating-nettsted, noe som betyr at ikke alle som er registrert på Facebook eller Twitter er der i håp om å finne kjærligheten! Din jaktinnstilling kan derfor virke skremmende. I tillegg er det ikke sikkert at å bli kontaktet av ukjente via profilen sin på sosiale medier blir godt mottatt, da det kan oppfattes som en innblanding i privatlivet. Ingen har invitert deg, så gå derfor forsiktig frem!

Når du finner en tiltrekkende profil via sosiale medier, og dersom du ønsker å komme i kontakt med denne personen, må tilnærmingen din være så naturlig som mulig (hvis ikke kan du være sikker på å få avslag). Den beste teknikken er å sette i gang en samtale angående kommentarene til et innlegg. Du får grøntsignal dersom personen reagerer på kommentaren, men også her: gå forsiktig frem og ta deg tid til å diskutere før du setter i gang en enetale fra en utsultet forfører.

Diskusjon er derfor den beste måten å nærme seg en ukjent på via sosiale medier. Kultiver interessen for samtalen slik at du utløser en «friend request» (Facebook)!

Opprettholde kontakten: gjør deg interessant

Problemet med forførerne på Facebook er at de er utålmodige. Når du har fått i gang en samtale med personen, pass på ikke å gjøre for mye ut av det og dermed gjøre en slutt på samtalen selv. Vent til den andre personen kommer med et samtaleemne, noe som beviser hans/hennes interesse. Ikke bli en klamp om foten ved å sende meldinger i ett sett uten å få svar, for til slutt å bli blokkert på grunn av sjenerende invasjon. Den beste teknikken er episodevis kommunikasjon.

Etter noen samtaler og noen tilbakemeldinger fra personen, kan du gå videre med et forslag om en date. På den måten er du sikker på at begge er interessert. Dersom du får et kategorisk avslag, ikke sløs bort mer tid og gå heller over til noe annet.

Effektiv flørting: skjult flørting!

Unødvendig å angripe din nye venn ved å sende lengselsfulle kommentarer som alle hans/hennes followers kan lese. Vil du oppnå poeng: vær diskret. Noen personer flørter i offentlighet, og blir teater for tåpelige samtaler foran alles øyne. Søte ord deles privat (via chatt for eksempel). Du vil få mange muligheter til å tagge ham/henne i statusen din dekorert med romantiske emoticoner og sende kommentarer fulle av små hjerter når dere blir et par!

Uansett, for å kunne flørte via sosiale medier må du passe på bildet av deg selv på nettet, og arbeide med å gjøre godt inntrykk. Ikke glem at sosiale medier er et kommunikasjonsverktøy, men at det er viktig å få i gang et forhold utenfor det virtuelle ganske raskt, det vil si: i det virkelige livet!

Mer informasjon on "Dating via sosiale medier"

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.