Skip navigation

Hvordan lykkes med det første møtet?

Siste oppdatering januar 7, 2016

Nå skal du på den første daten! Etter mye kontakt (chat, sms, e-post, samtaler) og ulike tiltak for å bryte isen, har han/hun takket ja til din invitasjon til et første møte. Er du nervøs? Det er normalt. En første date kan ikke improvisere for å lykkes med nettdating og den transformerer til en “ekte” relasjon : den trenger litt forberedelse. Vær allerede oppmerksom på at om du svarte ja, er det du som (allerede) har gjort et godt førsteinntrykk! Ditt mål vil dermed være å bekrefte og høyne det gjensidige interessenivået på en måte som gjør at erobringen når hun/han kommer hjem sier “hun/han er ikke som de andre! ».

Bekreft førsteinntrykket

Ditt mål er å bekrefte førsteinntrykket (ikke å opptre masende). Dere ser ut til å ha mye til felles, noe som gir dere diskusjonstemaer å bruke for å bli bedre kjent. Kort sagt kan man ikke fordi man har fått en første date regnes som en ekspert i forførelse. Egentlig er det nå festen begynner. Ikke prøv å kutte alle kostnader på den første daten, det kan du angre på. Gå, ta ham i hånden eller gi ham en klem : det er ikke mer nå (ha litt tålmodighet!).

Denne første daten gir deg en anledning til å (virkelig) oppdage ham/henne. For å unngå ubehag er den beste løsningen å snakke om felles interesser (som dere kanskje allerede har snakket om på nettet) og skape koblinger : deres respektive universer, deres minner osv. Deres felles interesser lar dere fremheve deres kompatibilitet. I prinsippet har dere allerede noen samtaleemner, så nå er det på tide å grave!

Vis interesse for din samtalepartner

I denne situasjonen har man en tendens til å skjule sine negative sider for enhver pris og selv ha monopol på diskusjonen. Nervøs eller ikke er det nødvendig å kontrollere dette som raskt kan bli frustrerende for din samtalepartner. Hold fokus på å stille (åpne) spørsmål og følg opp svarene. Vis interesse for den andres spørsmål ved å engasjere deg og lytte. Ikke lat som om du er interessert. Omvendt bør man unngå å fremstille seg selv som desperat etter å score noen poeng. Du er ikke der for å utbrodere din CV eller liste opp dine kvaliteter, oppnåelser og suksess.

Politiske og sosiologiske ekspertmeninger eller ting du er usikker på må unngås! Forhold deg nøytral og unngå sensitive temaer. Dessuten vil det være upassende å dømme noen som er din gjest.

Ha det gøy

Godt humør er både kommuniserende og smittsomt! Så for å få oddsene på din side bør du fokusere på litt dynamikk, humor og flørting som merverdier som kan spille en viktig rolle i din dates suksess.

Faktisk setter du ikke ditt liv eller din karriere på spill, så slapp av og stress ned. En eller to vitser for å lette atmosfæren vil sikkert få din date til å smile. Humor er et ekte våpen for forførelse, men ikke overdriv, spesielt hvis du ikke er den fødte komiker.

Ridderlighet og oppførsel

Selv om du ikke er den fødte gentleman, kan du likevel følge noen regler for etikette for å vise at du er en hyggelig person.

Menn tar initiativ til å betale regningen for begge to, men dette betyr ikke at det vil skje automatisk. Damene har en tendens til å protestere, men du kan rettferdiggjøre deg selv ved å svare at å betale gjør deg glad og vil ha en anledning til å bli skuls neste gang. Men ikke insister om du ser at din date føler ubehag ved det (noen kvinner setter ikke pris på ridderlighet og er opptatt av å vise sin uavhengighet).

De som føler seg komfortable kan vise sin atferd som små oppmerksomheter: åpne døren, trekke ut stolen, fylle glasset, hjelpe med å ta på kåpen osv. Men igjen: ikke gjør for mye av dette da det kan føre til dårlig stemning.

Etter møtet

Noen vil ikke tenke på det, andre glemme det, mens de som synes det var bra bør sende en SMS en time etter dere sa farvel. Selv om du er overbevist om at daten var bra og at han eller hun er enig, er det hyggelig å få en kort sms som bekrefter din takknemlighet. Det er også en indirekte måte å innlede et andre møte på. For eksempel: “ Jeg har hatt en super kveld, vi kan gjøre det igjen når du vil “.

Vei dine ord om du ikke føler den samme entusiasmen som daten din, og vent på hans/hennes reaksjon før du skriver igjen.

Hvis du ikke har fått svar i løpet av uken etter deres første møte, kan du skrive en liten melding og svelge din stolthet, og la ham/henne sende neste sms om et eventuelt fremtidig møte.

Mer informasjon on "Lykkes med dating på nettet"

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.