Skip navigation

Slik får du et langdistanseforhold til å fungere

Siste oppdatering april 12, 2018

En av de største utfordringene et par i dag kan stå overfor, er å få et langdistanseforhold til å fungere.

Vi lever tross alt i et ganske dynamisk samfunn, og noen ganger er vi nødt til å flytte fra et sted til et annet. Før du vet ordet av det kan det oppstå problemer i parforholdet grunnet en fysisk avstand på tusenvis av kilometer.

Hvis du har et langdistanseforhold bør du ikke bekymre deg! De fleste par tilpasser seg raskt til nye situasjoner, sørg for at du tar i bruk det mest effektive verktøyet i et parforhold: kommunikasjon.

Vi har samlet noen råd om langdistanseforhold som vi tror vil hjelpe deg med å gjøre situasjonen din til den beste.

Tips om sunne langdistanseforhold

Målet med et sunt langdistanseforhold er å ha:

 

  • God kommunikasjon

  • Hold på de sterke og kjærlige følelsene dere har for hverandre

  • Vær selvstendig, men funger som et team

  • Hold liv i lidenskapen

 

Hvis du lurer på «om vårt forhold vil fungere», kan du spørre deg selv om du føler deg tilfreds med de fire ulike punktene nevnt ovenfor.

La oss gå litt i dybden!

#Overleve et langdistanseforhold: kraften bak kommunikasjon

Det er helt sikkert at kommunikasjon er nøkkelen bak et vellykket forhold. Det en også en undervurdert ressurs som kan utgjøre en reell forskjell med tanke på å bygge et sterkt og langsiktig forhold.

Når vi snakker om kommunikasjon tenker vi ikke bare på den dagligdagse samtalen om hvordan dagen var eller noen av problemene du møter i løpet av dagen. Det er også svært viktig å snakke om følelser, frykt, forventninger osv.

Enkelte par har en tendens til å bli oppslukt av rutinen med å fortelle hverandre overfladiske ting fremfor å gå i dybden med tanke på følelser eller frykt.

I tillegg er det greit å vite at vi ikke ber deg om å utføre en monolog når vi refererer til kommunikasjon. Snarere tvert imot … Hvis du føler stort behov for å snakke om deg selv og følelser, er det vel så viktig å lytte til partneren din.

Sørg for å sette av litt tid for å snakke og lytte. En liten handling som kan gjøre underverker i et forhold.

#Advarsel vedrørende langdistanseforhold: Når kjærligheten tas for gitt

Hvis du ønsker å holde liv i et langdistanseforhold må du nok sørge for at du stadig gir kjærlighet og omsorg til partneren din.

En av de vanligste problemene i langdistanse- eller langsiktige forhold er at kjærligheten tas for gitt, og mellom deg og meg, er det er en farlig vei å ta.

Det er alltid svært viktig at du viser at du elsker partneren din, enten med verbal kommunikasjon eller med små romantiske handlinger.

Når avstanden er med på å bygge en vegg mellom dere begge, er den eneste måten å berolige partneren din på å vise følelser, kjærlighet og takknemlighet ved å si det rett ut.

#Slik dater når du er langt unna

Et annet viktig råd for langdistanseforhold er å sørge for at dere jobber som et lag og alltid respekterer hverandres individualitet.

Noen langdistansepar har en tendens til å bli mer kontrollerende når de separeres og det er aldri en god løsning. Et sunt forhold bør være basert på tillit. Hvis du føler behov for å kontrollere partneren din på grunn av manglende tillit bør du virkelig revurdere grunnmuren i forholdet ditt.

Noen ganger blir det antatt at kombinasjonen menn og langdistanseforhold ikke vil fungere. En myte som har bidratt med å gi mange dårlige råd til kvinner i langdistanseforhold. Sannheten er nok litt annerledes: Både menn og kvinner har samme forutsetninger når det gjelder følelser og de har begge like mye å bidra med i et forhold. Derfor, uavhengig av kjønn, bør du jobbe med å etablere et sterkt tillitsforhold mellom dere begge.

Du vil raskt se at når tillit er lagt til grunn vil et langvarig forhold bli mer solid.

#Ideer for å holde liv i lidenskapen i langdistanseforhold

Internett har bidratt med å knytte oss nærmere sammen selv om vi er langt fra hverandre. Dette gjelder selvsagt også for parforhold. Du kan holde liv i lidenskapen på flere måter: Fra intime Skype-samtaler til håndskrevne romantiske brev eller til overraskelsesbesøk … Når du virkelig bli kjent med partneren din blir det enkelt å se hvilke aktiviteter som er de gunstigste for forholdet.

Det viktige er å sørge for at partneren din vet at du tenker på henne/ham … Resten er bare opp til fantasien!

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.