Skip navigation

Skal aldersforskjell være et problem i et parforhold?

Siste oppdatering april 23, 2018

Hvordan påvirker aldersforskjell et parforhold?

Dette er spørsmålet som undersøkelsen fra internett-datingsiden EliteSingles prøvde å besvare ved å spørre den ca. halve millionen som aktivt bruker EliteSingles.
Svaret?

Vel, det ser umiddelbart ut til at for kvinners del reduseres toleransen for eldre menn med alderen, mens unge menn ser ut til å foretrekke eldre kvinner. La oss kikke på undersøkelsen.

Hvilken aldersforskjell kan du akseptere i parholdet ditt?

Dette var spørsmålet som ble spurt 450 000 EliteSingle’s datere siste år.

Alder har alltid vært et viktig element når man har innledet et parforhold.
Det har alltid vært mange stereotyper omkring aldersforskjeller og kjærlighet … man har alltid trodd at menn foretrekker yngre kvinner, mens yngre kvinner gjerne vil være sammen med eldre menn.

Den perfekte miksen?

Dette har kanskje vært det optimale det siste århundret, men samfunnet er i forandring og stereotypene relatert til aldersforskjell forandrer seg også

Er de middelaldrene single, de mest heldige i datingverdenen?

Ifølge de data som er innhentet av EliteSingles, søker eldre menn generelt sett, for en partner som er 11 år yngre enn seg selv, men hvis de ikke finner dette, kommer de bare –i gjennomsnitt – å akseptere en partner som er maks 1 år eldre enn de selv.

Så hvor mye er stereotypene i ferd med å forandre seg?

Den største endringen i utviklingen på mennenes side kommer faktisk fra den yngre generasjonen. I følge undersøkelsen, foretrekker menn mellom 20 og 29 å date noen som er eldre enn de selv.

Den ideelle aldersforskjellen i dette tilfellet er mellom 3 og 6 år.

I et samfunn som sakte beveger seg mot mer likestilling, ser det ut til at eldre kvinner har klart å sikre seg sin plass som attraktive dater til tross for alderen sin. Det virker som om ansvaret og visdommen som kommer med alderen, har begynt å tiltrekke seg flere unge menn! Blant kvinner derimot, ser det ut til at kvinner fortsatt foretrekker å være de unge i parforholdet.

Kvinner som er eldre enn 50, har uttalt at de foretrekker å finne en match som er 6 år eldre, og i hvert fall ikke mer enn 5 år yngre enn det de selv er.

Den samme trenden kan faktisk sees hos yngre kvinner fra 20 til 39 der den ideelle aldersforskjellen er mellom 8 og 10 år.

Er vi i ferd med å gå inn i en Golden æra for middelaldrende singler?

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.