Skip navigation

Hvordan starte et forhold uten å miste vennene dine

Siste oppdatering mars 5, 2018

Vi har alle vært der: en venn som du brukte å være sammen med hele tiden inntil hun/han startet et forhold…det endret alt. Vennen din var ikke lenger tilgjengelig, og selv om du ikke ville, begynte du å føle deg litt frustrert, og la oss være ærlige, til og med sinne!

Og faktisk, når folk starter et forhold, er det svært lett å miste venner. Ditt fokus er forstålig nok på en annen.

Problemet oppstår når du starter et forhold og du plutselig innser at, alt det du misslikte når din venn kom i et parforhold, vel nå er det din tur.

Hvordan skal du starte et sunt forhold uten å måtte ekskludere vennene dine?

#1 – Ikke velg kjærlighet fremfor vennskap

Tips nummer 1 og kanskje det viktigste. Ikke føl at du må velge kjærlighet fremfor vennskap. Om du virkelig vil skape et sunt og sterkt forhold, er dette kanskje det beste og eneste rådet du skal lytte til: din partner bør også være din venn.

På den måten, om din partner er din venn, er det helt naturlig å kunne dele dine vennskap med han.

I tillegg, om du etablerer et forhold der kjærlighet og vennskap er de to viktigste støttene, vil partneren din lett forstå det når du vil tilbringe litt tid med vennene dine.

Når alt kommer til alt, er kjærlighet mer flyktig enn vennskap, så pass på at du har begge deler i livet ditt.
Om du passer på at vennene dine ser partneren som bare en annen venn, skaper du en dynamikk der du ikke behøver å føle at du må velge mellom partner eller venner.

#2 – Lær å håndtere tiden din effektivt: Å holde kontakten med vennene dine

Selv om det kan høres innlysende ut, er sannheten at hvis du virkelig tenker over hva som virkelig irriterte deg med den vennen som forsvant da hun / han startet et forhold, vil du sannsynligvis innse at det ikke var så mye det faktum at din venn ville tilbringe tid med partneren i par – det er tross alt helt forståelig. Det var heller at vennen ikke holdt kontakten med deg!

Så, en erfaring rikere. Pass på at du alltid beholder forbindelsen med vennene dine. Ring dem, tekst dem, vær interessert i dem. Vi lever i det 21’te århundret, og heldigvis er det mange teknologier for å holde kontakten med folk!

#3 – La dine venner få være en del av din kjærlighetshistorie

Ingen liker å være tredje hjul på vogna, og en annen vanlig feil folk gjør når de starter et forhold, er å snakke MYE om partneren, eller ikke snakke om vedkommende i det hele tatt.

Når en venn plutselig endrer samtalen til en monolog om sitt forhold, kan det (og definitivt vil) være det øyeblikket et vennskap går tapt.

Det er kanskje derfor enkelte foretrekker å ikke snakke for mye om forhold med vennene sine. Men, noen venner kan føle seg utestengt.

Det er viktig å finne den rette balansen mellom å fortelle for mye eller for lite.

Vårt råd er å sørge for at din venn fremdeles føler at hun/han er en del av livet ditt, kjærlighetsliv inkludert. Du kan snakke om, hvordan du føler deg, utfordringene du møter, hva du liker ved å være i et forhold, ting du savner fra livet som singel, osv.

Når alt kommer til alt, om du klarer å beholde både vennskap og kjærligheten intakt, er du det heldigste menneske i verden.

 

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.