Skip navigation

Ser du etter kjærlighet på en moderne måte?

Siste oppdatering september 29, 2017

Finn din match i dag

Tallene lyver ikke, 91 millioner mennesker over hele verden bruker nettdatings-apper, og det er 289,1 millioner nettdating-brukere i verden, i følge Statista. Det virker som om det i dag er like enkelt som å bestille en vannkoker fra Amazon med garantert levering neste dag – du kan finne din match i løpet av 12 timer.

Det er et bemerkelsesverdig og spenstig løfte som overbeviser millioner av single over hele verden til å registrere seg. Antall nettdating-brukere er forventet å øke til 338 millioner innen 2021.

USA leder veien med et markedsvolum på 666 millioner USD i 2017, etterfulgt av Kina og Storbritannia.

Det er en bransje i vekst med en beregnet verdensomsetning på 1,389 milliarder USD i 2017, samt en forventet årlig vekst på 3,3 %.

Single: Jo fler desto bedre?

Hvis vi konsentrerer oss om USA, startet, i følge eHarmony, 20 % av nåværende forpliktede forhold på nettet, 7 % av disse endte opp med å gifte seg bare i 2016.

Det har vært et klart skifte fra nettdatingsteder til nettdatings-apper, 40 % av amerikanere setter sin lit i dag til nettbasert dating for å få et bedre kjærlighetsliv.

Dette er en bransje som appellerer til både kvinner og menn, med en litt høyere deltakelse fra menn (52,4 %). En bransje hvor alder, sted, interesser og forventninger kan være avgjørende faktorer for at du lykkes.

I følge en studie fra eHarmony, kan alder ha en stor innvirkning på å finne en match. Alderstoppen for kvinner (sett ut ifra de som er romantisk interesserte i dem på nettet) ser ut til å være rundt 26 år, mens for menn er dette tallet 48 år.

Det finnes interessant data som ser ut til å bekrefte hvordan samfunnet for øvrig kategoriserer single i forhold til alder og interesse. Ungdommelighet hos kvinner synes å være en av de største faktorene i søken etter kjærlighet, mens modenhet hos menn synes å være den utløsende faktoren for at noen er tiltrukket.

Kan nettdating ha en positiv innvirkning på vår heteronormativite kultur som forherliger ungdommelighet, makt og skjønnhet? Selv om det går på bekostning av det største segmentet: single med normalt utseende som ikke lenger er i sin blomstrende ungdom?

Finn ut hvem du virkelig er gjennom en forpliktelse på nettet …

Verden på nettet gir deg tilgang til et større utvalg av mennesker, og når det kommer til nettdating – et større utvalg av potensielle partnere.

I et så befolket segment er det imidlertid viktig å søke etter en tilstedeværelse (“mindful search”): når du dater på nettet vil du være utsatt for “både hyperpersonlige og idealiserte inntrykk”, i følge terapeuten Jane Buder, hvor “spenningen rundt forbedring er satt opp mot det å være autentisk, som forklares med hensyn til det som er sosialt ønsket, selvbedrag og selektiv presentasjon av seg selv”, det er derfor viktig å etablere et sett med regler for effektivt å filtrere de potensielle matchene.

Med andre ord er nettdating en selvutviklende aktivitet, hvor de single må gå dypere i forståelsen av egen personlighet, og utforske samt redefinere hvem de er.

Nettdating har blitt en moderne plattform “for mennesker som ikke bare vil redefinere seg selv, men også ønsker å få anerkjennelse fra andre”, som Anabel Homnack nevnte i sin studie av effekten av nettdating-teknologi.

Vi er i ferd med å etablere grunnreglene for ett nytt individualistisk samfunn som lengter etter utforskning av identiteter, digitaliserer identitetsskaping og glorifiserer tilbakemeldinger.

Ett nytt individualistisk tilkoblet samfunn som etterspør romantiske koblinger, følelsesmessig fullbyrdelse og tilknytning.

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.