Skip navigation

Hvordan slutter man å være redd for å bli forelsket?

Siste oppdatering september 28, 2017

Å være redd for å bli forelsket er mer vanlig enn du kanskje tror. Faktisk, hvis du tenker over det, er det ikke så rart – å bli forelsket gjør deg sårbar, du må stole på og åpne seg helt for noen.

Å forelske seg krever at du er modig og ærlig – at du åpner deg for kjærligheten, en kjærlighet som bringer en ukjent fremtid. Hvordan kan man unngå å være redd?

Det sies også at forelskelse er en fantastisk opplevelse, men den varer ikke lenge – hva er det som kommer etter «bryllupsreisefasen»?

Vi forstår at det å forelske seg kan virke skummelt, men frykten får folk til å glemme at forelskelse er en av de beste livserfaringene man kan oppleve.

Har du lyst til å få det beste ut av livet, kroppen, sinnet og følelsene? Vi gir deg noen tips for å erobre frykten du har for å forelske deg.

# Du bør aldri sammenligne erfaringer du gjør deg med tidligere forhold

Det er den største grunnen til at man ikke er lykkelig i et parforhold. Det gjør aldri godt å sammenligne.

Hvis du mener at vi er programmert fra barndommen til å alltid ønske mer, så vil du sannsynligvis konkludere med at vi aldri er fornøyde med det vi har, så hva er da poenget med å sammenligne? Gresset er vel alltid grønnere på den andre siden?

Du bør også ta i betraktning at ved å sammenligne et nytt forhold med et tidligere (uavhengig av om sammenligningen er positiv eller negativ,) vil du automatisk begrense den nye partneren din og det potensielle forholdet.

Det første steget er å lære av tidligere erfaringer, men viktigst av alt er at du også frigjør deg fra dem!

# Aksepter følelsene dine

Andre steg: Når du har frigjort deg fra tidligere forhold, har du lært deg å akseptere følelsene dine – prøv å unngå å kontrollere dem, og omfavn de sunne følelsene!

Mange mennesker tror at når de kontrollerer følelsene sine vil de fremstå som sterkere, flinkere, stødigere osv … men er det egentlig sunt?

Du bør i stedet tenke at det å ha følelser er en av de beste måtene du kan gå gjennom livet på.

# Unngå å spørre alle andre om hva de mener

Synspunkter! Instinktets fiende! Har du noen gang opplevd at du har tvilt mye på noe, og bedt om andres synspunkter, samtidig som du absolutt ikke var enig i tilbakemeldingene du fikk, og at du følte seg mer komfortabel med din egen måte å håndtere situasjonen på?

Nettopp. Det er akkurat det samme når det gjelder kjærlighet. Andres synspunkter kan være nyttige, men til syvende og sist, er du den eneste som vet hvordan du virkelig føler …

 

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en bedre surfeopplevelse. Finn ut mer om hvordan vi bruker cookies og hvordan du kan endre innstillingene dine.